foto

P9 Lifecycle Engineering

Het ultieme doel van Lifecycle Engineering is vanuit de Nederlandse maritieme cluster de after market te voorzien van nieuwe en gemakkelijk toegankelijke full-service concepten, die wereldwijd concurrentie-onderscheidend zijn.
 
Hiermee zal een langdurige klantrelatie ontstaan met waardevolle terugkoppeling van ‘in-service experience’ van componenten en schepen. Dit zal optimale klant specifieke services pakketten opleveren waarbij de Nederlandse maritieme maakindustrie aantoonbaar meerwaarde realiseert voor de technische en logistieke operatie van schepen.
 
Hierbij kan gedacht worden aan technische optimalisatie van documenten en‘manuals’ maar ook aan lokale ondersteuning en logistieke optimalisatie met gegarandeerde beschikbaarheid van reserve-onderdelen. Daarnaast biedt dit mogelijkheden voor werf en leveranciers om met een betere terugkoppeling van de klant tot marktgerichte productinnovaties te komen.
 
Om dit te kunnen bereiken zal een structuur worden ontwikkeld die de uitvoering van ‘full service contract’ mogelijk moet maken. Een op te zetten brede toegankelijke webportal zal hierbij een belangrijke functie vervullen.
 
De verschillende software systemen en databases zullen transparant in kaart worden gebracht. De processen en informatiestromen worden uiteengezet. De logistieke processen worden vastgelegd. Tenslotte zal de opgezette infrastructuur op zijn basisfunctionaliteit getest worden. De knelpunten, beperkingen en leermomenten zullen worden geregistreerd.
Copyright 2009 © Integraal Samenwerken