foto

Lid worden

Integraal samenwerken is een onderzoeks- en ontwikkelingsproject voor de gehele Nederlandse scheepsbouwcluster. Het Programma is in september 2008 van start gegaan en loopt tot eind 2013.
 
Alle Nederlandse scheeps- en jachtwerven, toeleveranciers en professionele dienstverleners  betrokken bij het ontwerp, engineering , (ver)bouw, onderhoud en reparatie van schepen kunnen aan het project deelnemen.
 
De initiatiefnemers van Integraal samenwerken zijn Damen Shipyards Group, IHC Merwede, Bakker Sliedrecht, Croon Electrotechniek, Cofely, Heinen & Hopman, Johnson Controls, HVAC en Brabant Mobiel.
 
Andere partijen worden actief benaderd en uitgenodigd mee te doen. Specifieke eindgebruikers die klant zijn van de maritieme maakbedrijven worden eveneens uitgenodigd om te participeren in Integraal samenwerken, zodat de gehele keten betrokken wordt.
 
Er is geen sluitingsdatum voor toetreding van bedrijven. Later aanhakende bedrijven zullen bijdragen alsof ze vanaf het begin van het clusterproject meedoen en zullen alle reeds verkregen resultaten ontvangen. Eén en ander is geregeld in de bijbehorende samenwerkingsovereenkomst. 
Copyright 2009 © Integraal Samenwerken